Garn för alla tillfällen

 God afton där ute i stugorna, jag hoppas att ni läsare har det bra och myser i decembermörkret. Här hemma i Vetlanda sprakar det i den öppna spisen och jag sitter i min gungstol och håller på att sticka. Det ska bli julklappar till barnbarnen. De älskar sin farmor och jag dem! Det är så att stickning är mitt stora intresse, och för all del också virkning. Jag behöver ofta köpa garn, och det gör jag i en affär som heter Mormorsrutan. Det här är ett helt underbart ställe för oss som behöver garn. Här finns en mängd olika garner, i olika kvalitéer och färger och för olika ändamål. Jag tänker som så, att det här stället det är så bra och trevligt för oss stick- och virkintresserade som behöver garn, så jag vill berätta om detta för er! 

 

Förra året virkade jag ett överkast. Det tog sin tid att bli färdig. Men det gör inget, för stickning och virkning, eller handarbete i allmänhet det är rena rama meditationen för mig. När jag sätter någonting i händerna och börjar skapa, då glömmer jag både tid och rum och de bekymmer som eventuellt kan tynga mig. Det är roligt att få vara kreativ, att få skapa något med händerna och tillverka vad det nu än kan vara. Och så roligt att få glädja någon annan med det som jag har gjort. Snart är det barnbarnen som får nya tröjor och halsdukar. Nu får de förstås annat än bara mjuka paket också. Handarbete, det är verkligen något som jag brinner för. Är du som jag, och bor där jag bor, eller kanske i Tranås eller Eksjö eller däromkring, så skulle du nog tycka att ett besök på Mormorsrutan var kul. Nu är det snart jul och därför önskar jag er alla en fin högtid! 

 

Du gillar kanske också...